T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar Deprem Bölgesinde Ziyaretlerde Bulundu

Asrın felaketinin yıldönümünde yaralarımızı birlikte sarıyor, birlikte iyileşmeye devam ediyoruz.

Gönüllülerimiz ile birlikte ilk günden itibaren deprem bölgesinde yardım çalışmalarımızı sürdürüyor, çocukların yüzünü güldürmeye, hem moral hem eğitim desteği vermeye devam ediyoruz. Çocukların eğitim süreçlerine destek olmak amacıyla teknoloji atölyeleri ve bilim çadırları kurarak güvenli, duygusal olarak destekleyici ve rahatlatıcı ortamlar oluşturan vakfımız, şubat ayından haziran ayına kadar Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Gaziantep ve Malatya’da 13 lokasyonda 1006 gönüllü eğitmen ile toplamda 120.018 afetzede çocuğa dokundu. TEKNOFEST girişimlerinden 8 girişim ile deprem bölgesini ziyaret ederek T3 Vakfı oyun ve etkinlik çadırlarında girişimlerin geliştirdikleri ürünler ile interaktif aktiviteler yapıldı. Bunların yanı sıra deprem bölgesi eğitim atölyesi olarak kurulan Adıyaman Eğitim ve Bilim Atölyesi, Kahramanmaraş BAYKAR Eğitim ve Bilim Atölyesi ile Necip Fazıl Eğitim ve Bilim Atölyesi ve Hatay Eğitim ve Bilim Atölyesi de aralık ayı itibariyle sürekli eğitim merkezi haline geldi. Şu ana kadar deprem bölgesi eğitim atölyelerinde yaklaşık 1000 öğrenciye 33 eğitmenle 828 saatlik eğitim verildi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, Can Sağlığı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Fatih Yavuz ve beraberlerindeki heyet büyük felaketin yıldönümünde deprem bölgesine ziyaretlerde bulundu. Adıyaman K2-B, Kahramanmaraş BAYKAR konteyner kenti ile Hatay Katar-2 konteyner kentini ve buralardaki T3 Vakfı Bilim Çadırını ziyaret ederek depremden etkilenen vatandaşlarla ve atölyelerdeki çocuklarla sohbet edip, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Selçuk Bayraktar gazetecilere yaptığı açıklamada: “2023’te yeryüzünde kaydedilmiş iki büyük depremle sarsıldık. Bütün bu acı yıkımın yanında, milletimizin adeta Çanakkale ruhuyla, bundan 100 yıl önce gösterdiği metanet, dirayet ve gayretle burada aynı dayanışmayı gösterdiğini gördük. Bizler de milletimizin gösterdiği dayanışma gibi BAYKAR, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Can Sağlığı Vakfından gönüllü arkadaşlarımızla birlikte seferber olduk. Sahadaki çalışmalarımız o günden bugüne devam ediyor. BAYKAR olarak kalıcı konutları inşa etmek, devletimize, milletimize bağışlamak üzere çalışmalara başladık. Toplam 1012 konut inşa ediliyor. 3 şehrimizde devam eden inşaatlardan inşallah Adıyaman’daki konutlar mayıs ayında, Kahramanmaraş’takiler haziran-temmuz gibi, Hatay’daki konutlar da ağustos ayına doğru bitmiş olacak ve devletimize teslim edeceğiz. Bunların yanında Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının deneyap atölyeleri, bilim çadırları var. Burada öğrenci kardeşlerimize eğitimler veriliyor. TEKNOFEST 2024’te Adana’da olacak, ona hazırlanan gençlerimiz var. Bütün bu acı yıkımın yanında sıcacık bir dayanışma ve gayret var. Can Sağlığı Vakfı, psikolojik destek birimleri, gönüllü doktorlarımız ve gönüllüler tarafından yaşanan bu travmatik sürece çare bulabilmek için, destek olabilmek için gayretlerini sürdürüyor. Biz bölge ile dayanışma içinde olmaya, bölgedeki vatandaşlarımıza destek vermeye, çocuklarımızın eğitim ve sosyal yaşantılarına katkı sunmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.